Adana'da kral kıyafeti giymesi ve taç takarak şehirde dolaşması sebebiyle 'Adana Kralı' olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen Sarıçam ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Şen, "Amacım gönüllü olarak Adana'yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf ve görüntü çektirenler çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum" dedi.
"KİMLİĞİMİ UNUTURUM TESPİHİMİ UNUTMAM"
Adana'nın yöresel kıyafetlerini giyen 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal da Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde Buhara Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Giydiği şalvar takımı ve elinde tespihiyle oyunu kullanan Ünal, hafta sonları genelde yöresel kıyafetleri tercih ettiğini belirtti.
Ünal, "Bugün seçim günü. Değişiklik olsun dedim. Oy kullanmaya böyle geldim. Şimdi tarihi Büyüksaat'e gidip arkadaşlarımla oturacağım, iftarı bekleyeceğiz. Tespihim çok dikkat çekiyor. Tespih olmazsa olmazımdır. Evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam" diye konuştu.
FOLYOLU ASTRONOT
Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanacağı Beyciler İlkokulu'na kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi.
Kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bişgin, daha sonra 1085 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Bişgin, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini söyledi.
"PAÇALI TAVUĞUM AYRILMIYOR BENDEN"
İstanbul Acıbadem'deki Mihriban Suat Bedük İlkokulu'na oy vermek için gelen Çetin Erdoğan, yanındaki süs tavuğuyla dikkat çekti.
Paçalı Gezgin ismini verdiği 'Sultan' cinsi tavuğunu omzunda gezdiren Erdoğan, oyunu kullandı.
Tavuğunun oy kullanmadaki ikinci tecrübesi olduğunu ve daha önce de genel seçimlerde birlikte sandık başına gittiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Hayırlısıyla geldik, oyumuzu attık. Bu da benim paçalı tavuğum Gezgin. Ayrılmıyor benden. Dolaşmaya, işe her yere beraber gidiyoruz. Genel seçimlerde de oy kullandık. Vatandaş olarak bunu kabul etmiyorlar ama benimle birlikte oy kullandık. Kurban Bayramı’nda bir yaşına girecek. Üç torunum var, bir de bu oldu, etti 4 torun."
BURSA'NIN 'HACİVAT'I
Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı 65 yaşındaki Bülent Akay, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 1198 numaralı sandıkta oyunu kulandı.
Sahnede giydiği 'Hacivat' kostümüyle okula gelen Akay, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.
Bülent Akay, 20 yılı aşkın süredir Bursa'nın simgesi 'Hacivat ile Karagöz' oyununda sahne aldığını söyledi.
ATLARI İLE OY VERMEYE GELDİLER
İzmir Bornova'da at eğitmeni Faruk Ceren oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na, Bayraklı'daki öğrencisi Melisa Onuk ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ne at üstünde geldi.
Bayraklı'da oyunu kullanıp Bornova'ya hocasının yanına gelen Melisa Onuk, "At eğitimi alıyorum ve ilk kez oy kullanacağım için bugünün hatıra olmasını istedim. Çok mutluyum. Güzel bir anı olacak" dedi.
ANTALYA'DA ROBOT KOSTÜMÜYLE OY KULLANMAYA GİTTİ
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Manavgat'ta seçmenlerden biri, oy kullanacağı Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu'na Transformers filminin karakterlerinden olan robot 'Bumblebee' kostümüyle geldi.
Diğer seçmenlerin ilgisini çeken robot kostümlü kişi, oyunu Kudüs ve İsrail'in işgal ettiği Filistin için kullanacağını belirterek, "Gelecek nesillere vasiyetimdir. Kudüs'ü ve Filistin'i kurtarsınlar. Biz kurtaramadık, onlar kurtarsın" dedi.
Anne ve babalarıyla okula gelen çocuklar, ismi öğrenilemeyen robot kostümlü kişiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
SANDIK, 'DÜNYANIN EN UZUN BOYLU KADINI'N EVİNE GİTTİ
Karabük'te yaşayan, dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi'nin Emek Mahallesi'ndeki evine seyyar sandık götürdü.
Sandık görevlilerinin bilgi verdiği Gelgi, daha sonra oyunu kullandı.
Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimetre boyuyla 'dünyanın en uzun boylu adamı' ünvanına sahip Sultan Kösen de Alibey Köyü İlkokulu'nda oyunu kullandı.
EFE KIYAFETLERİYLE SANDIĞA GİTTİLER
Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Dampınar ve Çamköy mahallelerinde bir grup seçmen, efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetlerle oy kullandı.
Körüklü çizme, 'potur' diye adlandırılan pantolon, cepken, silahlık, fes ve şal kuşaktan oluşan efe kıyafeti giyen vatandaşlar, çevredekilerin ilgisini çekti.
"NEREYE GİTSEM PAŞA YANIMDA"
Antalya'da taksicilik yapan Rasim Işık, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde papağanıyla Gazi Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.
Işık, "Ben nereye gitsem Paşa yanımdadır. Taksicilik yapıyorum, akşama kadar araçta benimle geziyor. Birkaç kelime konuşabiliyor. Oy kullanmada da yanımdan ayrılmadı" dedi.
OY KULLANMAYA KÖPEĞİYLE GELDİ
Edirne'de yaşayan Nebahat Bilgin oy kullanacağı Kurtuluş İlkokulu'na 7 yaşındaki dişi şivava cinsi köpeğiyle geldi.
Oy kullanma kabinine girerken köpeğini sandık görevlilerine teslim eden 74 yaşındaki Bilgin, evden dışarı çıktığında köpeğini yanından ayırmadığını söyledi.
Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Bilgin, "Köpeğim 7 yaşında, birlikte oyumuzu kullanmaya geldik. Her seçimde böyle geliyoruz" dedi.
TERK EDİLMİŞ KÖYDE TEK OY
Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Kalfalar köyünde tek başına yaşayan 87 yaşındaki İbrahim Elaslan, oyunu yakındaki Örencik köyünde kullandı.
Elaslan'ın tek başına yaşadığı köyde yeterli seçmen sayısı bulunmaması nedeniyle seçim sandığı kurulmadı. Bu nedenle Elaslan, yakındaki Örencik köyündeki okulda kurulan sandığa giderek oyunu kullandı.
ZARFI AĞZIYLA SANDIĞA ATTI
Antalya'nın Serik ilçesinde her iki kolunu 32 yıl önce elektrik çarpması nedeniyle kaybeden engelli Bülent Bodur da oyunu Şehit Hasan Güçlü Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nde kullandı.
Bodur, eşinin yardımı ile kabinde oyunu kullanıp zarfı da sandığa ağzı ile attı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan ve renkli giyimiyle tanınan 77 yaşındaki Aziz Serim de giydiği sarı renk takım elbisesiyle Sur Mahallesi'nde İsmail Ebul-İz Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Karacaören köyünde yaşayan kadınlar, düğün, bayram gibi özel günlerde giydikleri "üç beş" adı verilen yöresel kıyafetle oy kullandı.