Ramazan hazırlıkları ve etkinlikleri ile ilgili konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Eyüpsultan Belediyesi olarak bu manevi atmosferi hep birlikte yaşayabilmek için dolu dolu bir Ramazan programı hazırladık” dedi.
Eyüpsultan Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te ilçeye gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için, Ramazan’ın ruhuna uygun bir dizi etkinlik hazırladı.
Ramazan ayı için hazırlanan etkinlikler kapsamında Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde atölyeler kurulacak ve kitap fuarı yapılacak, Cafer Paşa Medresesi’nde Dayanışma Çarşısı kurulacak ve çeşitli atölyeler hazırlanacak, Reşadiye Ortaokulu’nda Halk İftar Çadırı kurulacak ve daha bir çok noktada farklı etkinlikler düzenlenecek. Ramazan’ın bereketinin paylaşıldığı etkinliklerde ayrıca Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde derneklerle birlikte programlar yapılacak.
“RAMAZAN GÖNÜLLERİMİZİ BİRBİRİMİZE AÇTIĞIMIZ ÖZEL BİR ZAMAN DİLİMİ”
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen Ramazan hazırlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin ayı Ramazan’a kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek, “Ramazan, sadece oruç tuttuğumuz değil, aynı zamanda gönüllerimizi birbirimize açtığımız, sofralarımızı paylaştığımız, komşuluk bağlarımızı güçlendirdiğimiz özel bir zaman dilimi. Eyüpsultan Belediyesi olarak bu manevi atmosferi hep birlikte yaşayabilmek için dolu dolu bir Ramazan programı hazırladık” diye konuştu.
“İFTAR SOFRALARIMIZDA BULUŞACAK ETKİNLİKLERİMİZDE BİR ARAYA GELECEĞİZ”
Ramazan’da iftar sofraları ve kültürel etkinliklerde yurttaşlarla bir araya geleceklerini söyleyen Başkan Özmen, “Çocuklarımız için özel olarak hazırlanan atölyelerde onların sevincine ortak olacağız. Eyüp Musiki Vakfı’ndan sahne gösterilerine, ESMEK kurslarımızdan dayanışma çarşılarına kadar birçok farklı noktada, her yaş grubuna hitap eden etkinliklerle Ramazan’ın bereketini paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
“RAMAZANI İLÇEMİZİN DÖRT BİR YANINDA HEP BİRLİKTE KARŞILIYORUZ”
Eyüpsultan’ın dört bir yanında Ramazan’ın karşılandığını dile getiren Başkan Özmen, şunları söyledi:
“Göktürk Etkinlik Merkezi’nden Eyüpsultan Müftülüğü Konferans salonuna 30’dan fazla lokasyonda düzenleyeceğimiz etkinliklerle Ramazanın manevi iklimini doyasıya yaşayacağız. En büyük buluşma noktamız ise Eyüpsultan Meydanı olacak. Burada kurduğumuz etkinlik çadırımız ve stantlarımızla dolu dolu bir program sizleri bekliyor.”
“BU MÜBAREK AYIN RUHUNA UYGUN BİR DAYANIŞMA ORTAMI OLUŞTURUYORUZ”
Çeşitli noktalarda düzenlenen etkinliklerle bu mübarek ayın ruhuna uygun bir dayanışma ortamı oluşturulduğuna dikkat çeken Özmen, şöyle devam etti:
“Zal Mahmut Paşa Külliyesinde atölyeler ve kitap fuarı, Cafer Paşa Medresesi’nde dayanışma çarşımız ve çeşitli atölyeler, Reşadiye Ortaokulu’nda halk iftar çadırımız ve daha birçok noktada düzenleyeceğimiz etkinliklerle Ramazan’ın bereketini paylaşıyoruz. Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezimizde Derneklerimizle birlikte organize ettiğimiz etkinliklerle, bu mübarek ayın ruhuna uygun bir dayanışma ortamı oluşturuyoruz.”