Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT World Citizen Ödülleri Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen "TRT World Citizen Ödülleri" programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Altun, etkinlikte TRT World Citizen inisiyatifinin, kötülüğün sıradanlaştığı ve normalleştirildiği bir dünyada iyiliği kurumsallaştırmak için ortaya çıkan çok kıymetli bir girişim olduğunu vurguladı.

Kötülüğün Sıradanlaşması

Altun, konuşmasında özellikle uluslararası toplumda yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti. "Kötülüğün sıradanlaştırılması" kavramını, Nazi Almanyası'nda savaş suçlarını tanımlamak için kullanılan bir ifade olarak hatırlatarak, bu kavramın günümüzde de geçerliliğini koruduğunu belirtti. Altun, İsrail'in Filistin'de işlediği suçları ve uyguladığı soykırım politikasını örnek göstererek, "Filistin'deki soykırım bütün dünyanın gözleri önünde cereyan etmesine rağmen, bu kötülük insanlığın vicdanını kanatmasına rağmen, uluslararası sistem nazarında sıradanlaştırılmış, normalleştirilmiş durumdadır" dedi.

Uluslararası Sistem ve Adaletsizlik

Altun, uluslararası sistemin insanlık onurunu koruma konusunda yetersiz kaldığını ve bazı küresel güçlerin kötülükleri normalleştirdiğini ifade etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısını örnek göstererek, dünya çapındaki sömürgecilik, soykırımlar, insan hakları ihlalleri ve çevre tahribatı gibi sorunların, uluslararası sistem tarafından göz ardı edildiğini söyledi. "Bu kötülüklerin sıradanlaştırılması ve normalleştirilmesi, belki de bizleri en çok üzmesi gereken bir durumdur" diyerek, bu duruma karşı bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hak-Batıl Mücadelesi

Altun, tarih boyunca iyilik ve kötülük arasında süregelen mücadeleyi vurguladı. İslam öğretisinde bu mücadelenin hak ile batıl arasındaki savaş olarak ifade edildiğini belirterek, "Hakkın gelmesiyle batıl zail olmuştur" ifadesinin umut vadeden bir bakış açısı sunduğunu söyledi. Altun, günümüzün küresel siyasetinde de bu mücadelenin, iyiler ve kötüler arasındaki en önemli unsur olduğunu belirtti.

Medyanın Rolü ve Küresel Medya Düzeni

Altun, Batılı egemen medya düzenini eleştirerek, bu düzenin hakikat krizine yol açtığını ve küresel adaletsizlikleri yaydığını söyledi. "Medya, iyilik adına, hak adına, hakikat adına mücadele edilmesi gereken bir alandır" diyen Altun, bu alanda yapılması gerekenlerin başında tahrif edilmiş bilginin değil, hakiki bilginin yayılması gerektiğini ifade etti. Medyanın temsilleri daha adil hale getirmek ve sesi kısılanların sesi olmak için mücadele edilmesi gerektiğini belirten Altun, TRT'nin bu alandaki rolünü takdir etti.

TRT World Citizen Ödülleri

Altun, TRT World Citizen inisiyatifinin dünya çapındaki adaletsizliklere, eşitsizliklere ve zulümlere cesurca karşı çıkan bireylere verdiği ödülleri de gündeme getirdi. "Beş cesur insana, dünyadaki adaletsizliklere, eşitsizliklere, zulümlere cesurca karşı çıkan beş yürekli kişiye ödül veriliyor bugün" diyerek, TRT World Citizen Ödülleri'nin önemine vurgu yaptı. Bu ödüllerin, Filistin'deki zulme, Suriye'deki insan hakları ihlallerine ve eğitimdeki güçlendirmeye dikkat çekmek amacıyla verildiğini belirtti.

Altun, TRT'nin bu çabalarıyla küresel farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını ve medya yoluyla iyiliğin yayılmasını sağlamak adına önemli bir işlev gördüğünü söyledi.